El te kombutxa, cada vegada més recomanat pels experts en nutrició

Un te que ajuda a metabolitzar carbohidrats, que detoxifica el fetge, que millora les digestions, que redueix els nivells de sucre a la sang? Sí, existeix i es diu kombutxa. Nosaltres l’elaborem de manera artesanal, a partir de la recepta tradicional que consisteix en la infusió de te, en el nostre cas verd, al que afegim sucre. Posteriorment, s’apunta a la barreja una colònia de llevats i bacteris, la mare o SCOBY, que aconsegueixen fermentar-lo. El toc especial li donen els sucs de fruita que hi posem. Tot plegat, esdevé una beguda refrescant, fàcil de beure, lleugerament carbonatada i, sobretot, sobretot, molt sana.

Aquests dies, dues expertes en nutrició saludable s’han decidit a escriure posts als seus blocs sobre el kombutxa. Ambdues han coincidit a destacar el que nosaltres elaborem de principi a fi, amb aigua del Pirineu de Lleida i amb ingredients ecològics.

Aquí, podeu llegir l’article que hi ha dedicat la Núria Roura, coach nutricional i experta en nutrició SEN, a més d’autora del llibre, “Detox SEN. Guia para estar sanos por dentro y bellos por fuera”En aquest, destaca les virtuds que s’atribueixen al consum d’aquest te fermentat i explica que qui vulgui estalviar-se feina -tot fent-lo a casa- pot comprar el de Mūn Ferments.

D’altra banda, la dietista i nutricionista Anna Paré, de Nutresalut, també ha dedicat un article al seu web al kombutxa i també recomana el que nosaltres elaborem. “Com el kèfir o altres aliments fermentats, com el xucrut i el tempeh, el kombutxa conté milions de bactèries beneficioses per a recuperar l’equilibri de la microbiota intestinal i millorar la salut dels intestins, estimular el sistema immunològic i reduir la inflamació”, apunta. Us apunteu a tastar-lo? Salut i kombutxa!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *