Hi ha (molta) vida més enllà del iogurt

Els fermentats han estat, des de l’antiguitat, un dels pilars de l’alimentació dels humans arreu del món. Inicialment, la fermentació s’emprava per conservar els aliments. Però, resulta que no només és això -que sotmetent-los a aquest procés durin en bon estat més temps-,  sinó els fermentats que són una panacea per a una digestió saludable perquè duen un munt de “microbis bons”.

Des de ben petits, la majoria hem vist a la nevera i ens hem menjat un munt de iogurts. Llet fermentada, de diferents mamífers, des de vaques fins a cabres o ovelles, amb una quantitat important de probiòtics, importantíssims per al bon funcionament del sistema digestiu, per millorar la immunitat o perquè tinguem un estat anímic correcte, entre d’altres beneficis.

El iogurt és un aliment que sol agradar a tothom, però n’hi ha molts d’altres amb els que està bé atrevir-se a experimentar i incorporar-los poc a poc a la nostra rutina alimentària, també per fer-la més variada. Entre els que menciona aquest article publicat a NewsMax Health, hi ha el miso, el sauerkraut, el tempeh o el kèfir. Segur que aquests us són ben familiars i els heu provat més d’una vegada. Un de ben especial és el te kombucha, lleugerament avinagrat i amb bombolletes, que té orígens mil·lenaris i que ara arribarà de la nostra mà a casa vostra perquè pugueu gaudir del seu magnífic sabor i de totes les coses bones que us aportarà per trobar-vos molt millor. Atreviu-vos a afegir una nova ració de salut a la vostra dieta diària!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *